maandag 21 februari 2011

21 februari 2011 Dag 42

Prado - Puente Ulla 28 km
Vanmorgen werden we naar Prado gebracht, het volgend dorpje op de camino. Vandaar afwisselende wandeling door veehouderijgebied en bossen. Landweggetjes en bospaden. Af en toe stukken asfalt. Na 7 km in Silleda koffie gedronken. 7 km verder in Bandeira bar met wifi. De hele dag dreigde het te gaan regenen, wat uiteindelijk ook gebeurde. Rob was dus ruim voor mij onderdak. Hier prima hostal Rios meteen na de brug over de rio Ulla. We krijgen allebei een persoons kamer voor 15 Euro per pelgrim.
Morgen nog 20 km naar Santiago.

Romeinse brug: ponte Taboada

Romeinse inscriptie in rots bij de brug


Camelia




houtzagerij

oude en nieuwe spoorbrug (hoge snelheidslijn) bij Puente Ulla

2 opmerkingen:

  1. Heren,

    Het einde is in zicht en ruim op schema! Ondanks all die flessen wijn en carrejillo's, knap hoor! Jullie hebben je ook echt als pilgrims gedragen of mischien iets meer als dronken landlopers, Swiebertje was er niks bij! haha!
    Joost, ik heb me slap zitten lachen over je verhaal van 5 dagen geleden; het bushokje, de chocoladecakejes en Rob die verdwaalt was (of te langzaam liep) en de lift 'moest' nemen!
    de foto's zijn weer fantastisch en ik vind het zo jammer dat we niet helemaal naar Santiago mee konden lopen. Steek in Santiago namens mij in de Cathedral een kaarsje aan voor iedereen die vergeten is wat echte vriendschap is.

    Gegroet,

    Cliff

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee! morgen al de laatste etappe? en hoe moet dat dan met ons? trouwe volgers van dit schitterend verhaal? herkenning, vermaak, meeleven...van ons mogen jullie nog wel even door hoor...:-)! Maar ook: petje af, het lijkt voorbij gevlogen (voor ons, lui achter de computer), maar wat een prestatie wat een ervaring!
    Het (b)lijkt nu dus jullie laatste wandelavond, morgen santiago, overmorgen Rob naar huis...jullie sluiten het samen vast passend af (chocoladekoekjes, oorpijn, pleisterbal, zon, sneeuw, zandwegen, bushokjes, chipito's, boomstamklauterend over beekjes, rustend in greppels, ontmoetingen....; de terugblik is 1 mooi verhaal, en wordt vast nog mooier met een passend flesje daarbij).
    Geniet lekker van de avond en morgen van santiago. bedankt voor het delen van alle belevenissen. Jullie hebben het gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen