donderdag 24 februari 2011

24 februari 2011 Dag 45

Santiago de Compostela - Cómpeta 1000 km 0 km gelopen
De tocht is voorbij. Gisterochtend Rob in alle vroegte naar de bus gebracht. Daarna zoals gewoonlijk ergens café con leche en tostada. Naar de oficina de peregrinos, die mij een officieel certificaat van de pelgrimstocht uitreikten. Hoewel ik ook Robs pelgrimspas met stempels bij me had, wilden ze het certificaat niet voor Rob geven. Hij moest er zelf bij zijn. Ze controleerden alles zorgvuldig. Robs pelgrimspas blijft je leven geldig, dus bij een volgend bezoek krijg je wel het certificaat, Rob!. Daarna het kathedraal museum en het museum voor pelgrims bezocht. En dan natuurlijk naar de mis voor pelgrims om 12 uur. Ik hoopte dat ze ook het grote wierookvat zouden rondslingeren (zoals ik vaker op filmpjes over Santiago gezien had), maar dat gebeurde niet. Een medewerker die ik daarnaar vroeg, zei dat dat alleen op hoogtijdagen gebeurde.
In de middag nog wat in de stad rondgewandeld (en ook heel prettig een paar uur in Café Casino met die lambrizeringen gezeten en de kranten gelezen) en daarna met de nachttrein naar Madrid die het eerste stuk dezelfde route volgde als wij liepen. Goed geslapen in couchette. Om 9.35 uur met hoge snelheidslijn uit Madrid, aankomst Malaga 12.10 uur, minder dan 3 uur over 600 km. In welk een wereld leeft deze pelgrim? Vanavond weer in eigen bed.





1 opmerking:

  1. Mooi om na zo'n reis ook uiteindelijk weer thuis te komen !
    Gefeliciteerd met het bereiken van het doel, hoewel het doel natuurlijk het pad is. Graag hoor ik nog tips en de GPS-punten !
    Wel thuis in een mistig landje.
    Peter

    BeantwoordenVerwijderen