woensdag 19 januari 2011

19 januari 2011 Dag 9

Monesterio - Fuente de Cantos 21 km
Op advies van Rob gisteren nieuwe wandelschoenen gekocht, hikers, niet zo zwaar als mijn bergschoenen maar met hoge wreef en goed profiel. De aankoop van deze schoenen hebben we met een flinke portie Glennfiddich gevierd. Vanmorgen vergat Rob zijn pet.
21 km afwisselend over zandweg en zandpad, geen asfalt. Onderweg niets te krijgen. Het weer en het landschap min of meer hetzelfde als gisteren. Steeneiken, varkens, koeien. Naar Fuente de Cantos toe werd het opener.
Eten en drinken: 's ochtends proberen we om half acht op te staan, ontbijten in een bar met koffie en tostada met tomates y aceite en voor half negen op weg (om kwart over acht komt de zon op). Bij een normale wandeldag zijn we dan tegen drie uur op de plaats van bestemming en zijn de keukens nog open. Menu del dia met een fles wijn. De wijn van Extremadura is stevig en smaakt grondig, precies wat een pelgrim toekomt na een goede wandeling. Dan een uurtje plat en 'avonds het dorp verkennen, internet en vroeg naar bed. Vandaag in hostal Extremadura (tweepersoons kamer 38 Euro).




3 opmerkingen:

  1. Hoi!hebben smakelijk zitten lachen om jullie bericht, zowel over je schoenen (die draag je vast niet verder mee), als ook over de glenfiddich, daar proosten we op!
    De foto's en verhalen houden ons in de greep, doen ook ons weer even realiseren dat er een andere wereld bestaat naast randstad en werk. verheugen ons dan ook des te meer op ons bezoek aan competa in mei. geniet fijn van jullie tour, nog zo'n 900 km te gaan! grtjs stefanie en ted

    BeantwoordenVerwijderen
  2. erg grappig!! Kijk er erg naar uit om met jullie mee te lopen in february! Heb je nog tips in verband met de paklijst, dingen die je thuis zou laten of graag had meegenomen?!
    Groetjes, Cliff & Brian

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel interessant, jullie zoekvoettocht naar het verband tussen spiritualiteit en spiritualien!!!
    Hou ons op de hoogt....

    BeantwoordenVerwijderen