donderdag 13 januari 2011

13 januari 2011 Dag 3 De kop is eraf

Sevilla - Guillena 22 km
Een stralende dag met veel zon, 16 graden, dus prima wandelweer.
Om met de goede stemming te beginnen eerst de mis in de kathedraal bijgewoond. Hoewel dit een miljoenenstad is waren er bij deze dienst welgeteld 23 gelovigen (mij inclusief). Rob heeft een andere religie (de beurs) en volgde ondertussen met een kopje koffie bij Starbucks op zijn laptop de ontwikkelingen van de AEX.
De route is goed aangegeven met richtingschelpen en gele pijlen. Een stad uit wandelen is nooit een groot genoegen, veel asfalt, industrieterreinen en ook armoede, mensen die in hutjes wonen.

Na 10 km Italica gepasseerd, de oude Romeinse plaats met ruïnes met mooie mozaïeken.
Hoewel de Amigos ons in verband met de vele regenval een route langs een asfaltweg hadden geadviseerd, waren wij eigenwijs en volgden de mooiere route over een zandweg langs landboouwvelden. 4 km voor de eindstreep wachtte ons een onaangename verrassing. Na veel gezoek en met behulp van een omgevallen boomstam konden we de barriere met grote moeite passeren. Rob was bijna in het water gevallen. Door dit oponthoud pas na vieren in Guillena aangekomen (22.2 km van Sevilla). Overnachting in hostal Frances (tweepersoons kamer €46,- met ontbijt). Volgende keer als we wifi hebben, publiceren we ook de vandaag gemaakte foto's.




2 opmerkingen:

  1. ik begrijp dat de onaangename verassing een rivier was? Ik ben beniewd naar de foto's

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmmm... Wat ben of je daar aan het doen Joost?? De ultieme stretch oefening??

    BeantwoordenVerwijderen