zondag 30 januari 2011

30 januari 2011 Dag 20

Canaveral - Galisteo 29 km
Een loftrompet voor de medische zorg in Spanje. Op zondagmorgen naar het Consultorio medico en binnen 5 minuten Rob onderzocht en gerust gesteld. Hij mocht verder lopen. Op pad in de mist. Later knapte het op. Mooie etappe, alles zandpad. Onderweg niets te krijgen. Aan het eind pijl gemist en stukje verdwaald. Konden we weer over een omgevallen boomstam een beekje oversteken. Net voor donker aangekomen in alleraardigst ommuurd stadje Galisteo. Gastvrij verblijf in Restaurante Los Emigrantes (met wifi). Goed gegeten, weet nog niet wat kamer kost. Kamers boven restaurant. Cliff, let ook even op de laatste foto. Dat is een foto van een dompelaar, die we nu node missen. Je hoeft geen Ierse whisky mee te nemen maar een dompelaar zou heel welkom zijn. Rob heeft deze met zijn suffe kop in de albergue van Casar de Caceres laten liggen. Eerst zijn pet en nu de dompelaar. Een dompelaar is een electrisch staafje waarmee je water in een kop of potje kunt laten koken. Daarmee maakten we elke ochtend thee om met iets warms te beginnen en voor onderweg (lauw of koud).






4 opmerkingen:

  1. Je zou gelijk kunnen hebben Joost,Rob had
    nu eindelijk een voorzichtig lachje op de foto.
    Succes morgen als jullie weer 30 kilometer moeten lopen.Ik kijk er na uit omjullie blog weer te kunnen lezen en de mooie fotos te bekijken,knuffel Moira.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wederom een leuk verslag, met mooie illustratieve foto's; ongelooflijk hoe jullie je erdoor heen slaan!! En, inderdaad Moira, leuk om te zien hoe vandaag een waterig zonnetje op Rob's gezicht te zien was. Morgen schijnt de zon!! Wens jullie morgen weer een goede wandeling.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Joost en Rob,

    Een dompelaar is hier (bijna) niet te krijgen. Ik zal blijven zoeken maar het word een uitdaging. Is als het niet lukt een gas brandertje ook goed?
    Weer mooie foto's. Brian en ik hebben er zo'n zin in!!! Waar verblijven jullie in Salamanca? Ik neem aan dat jullie daar zaterdag net zoals ons aankomen? Moeten we het hotel boeken of is dat niet nodig?

    Gegroet,

    Cliff

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Holla, Rob en Joost!
    jullie lijken er nog steeds zichtbaar van te genieten (al deden de oren en temperatuur van Rob even wat minder "mee"). Moest inderdaad grinniken om de foto van de dompelaar (kijk meestal eerst de foto's voor ik de tekst lees, en vond het al verdacht dat ie niet op de paklijst voorkwam....:-) Maar 't klopt, handig is ie zeker!
    Hier is de kou inmiddels ook weer toegeslagen, vanmorgen weer met een straffe noordoostenwind en dikke muts naar het werk gefietst(goed oplettend voor gladheid, vorige week 1 x een broek "stoppen" na een acrobatische schuiver is genoeg). Kijken uit naar komend weekend, lopen 2 routes dicht in zuid limburg naar Vise in Belgie (pelgrimspad, jawel, en de "noordzeeriviera"), qua afstanden stelt dat bij jullie natuurlijk niet zoveel voor (15 en 24 km), echter dat kunnen we voor onszelf prima verkopen door ons excuus dat we in maastricht natuurlijk ook onze verplichting hebben aan een flink aantal lokale kroegen).
    Veel succes weer morgen, blijf genieten!
    groetjes stefanie en ted

    BeantwoordenVerwijderen